joi, 16 noiembrie 2017

Produse pentru ingrijirea bebeilor


1. Iritatia/eczema fesiera
- este cea mai intalnita afectiune de care sufera bebelusii; printre cauze se numara :
* urina, fecale acide
* spalatul cu sapun mai mult de o data pe zi .
ATENTIE ! spalatul in exces cu sapun ( fie el de cea mai buna calitate sau lipsit de proprietati detergente ) duce la indepartarea sebumului care acopera in mod natural corpul ( in cazul acesta fundul ) protejand pielea de factorii externi , de exemplu PH acid ; Va recomandam sa va spalati bebelusii dupa fiecare episod de caca/pipi doar cu apa calduta si tamponati usor .
* pampersii sintetici , extrem de absorbanti , sunt tratati cu fel de fel de substante inalbitoare, decolorante,absorbante etc fiind absorbanti se creaza o stare de semi-uscaciune si copilul nu va semnalizeaza imediat cand este ud de unde va creste timpul de contact al materiilor cu pielea.

Ce e de facut ? In primul rand vorbim de PREVENTIE apoi TRATAMENT

Preventiv va recomandam un unguent gras, din 3 incrediente simple : vaselina, cholesterol si ulei virgin din floarea soarelui.
Este un unguent excelent cu eficienta dovedita de la prima aplicare superior celor din industrie  (Bepanthen, Sudocrem etc) :  Unguent Poponeata
Curativ exista foarte multe creme pe piata pe baza de Oxid de zinc care au rolul de a usca zona afectata dar nu este suficient in cazul in care iritatia este grava, de aceea va recomandam Pasta Petrini se aplica in strat foarte subtire de cateva ori pe zi pana la vindecarea ranilor . 

2. Candidoza bucala 
Afectiunea se manifesta prin prezenta petelor pe limba si cerul gurii la sugar si poate fi prezenta si la mama la nivelul sfarcurilor, de unde apare senzatia de mancarime si usturime la alaptare.
Tratamentul este simplu : pentru mama se spala zona afectata cu solutii concentrate de Bicarbonat de Sodiu ( creste PH-ul local si ciuperca nu mai are mediu prielnic de dezvoltare ) si se unge fie cu  Badijonaj bucal cu Nistatin/Stamicin fie cu o crema antimicotica de exemplu : Clotrimazol. 
In cazul copiilor medicii recomanda : glicerina boraxata - desi este interzisa la copii sub 2 ani sau glicerina simpla care este la fel de utila precum o gura de apa ....pentru ca ea este un solvent, lipsit de proprietati curative. Anii de experienta in domeniu ne determina sa recomandam Badijonaj cu Nistatin , este un preparat simplu pe baza de glicerina ( solvent dulceag ) si Nistatin : antibiotic, antifungic cu rezultate foarte bune pe fome comune de candida albicans . Produsul se aplica de 3x pe zi dupa ce copilul a mancat, deoarece are actiune locala . Preparatul il gasiti la noi si in alte farmacii cu laborator in Bucuresti si tara . Nu va recomandam produsul industrial.

3. Coji / cruste de lapte
Este o afectiune dermatologica comuna care se manifesta prin exces de sebum + formare de scoame 
( coji grase, galbene ) la nivelul scalpului. Aceasta afectiune este neplacuta dar se vindeca rapid. 
Prin spalarea scalpului zilnic nu se rezolva problema, din contra scalpul ramas fara sebum dupa spalare are tendinta de a secreta si mai mult sebum pentru acoperirea deficitului. O alta cauza poate fi ciuperca Malassezia. Medicii recomanda un unguent/ulei pe baza de Acid salicilic 1%
Este eficient datorita proprietatii sale keratolitice ; se aplica inainte de fiecare spalare a scalpului, lasandu-se 30 de minute sa actioneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu